Dan maar YouTube

Het is eigenlijk te pijnlijk om over te beginnen. Langzaamaan worden steeds meer concerten afgelast vanwege de coronacrisis. En wie weet wanneer weer wel naar een concert kunnen… Wat doen we nu? Gelukkig bestaat YouTube en zijn er gulle mensen die live-opnames delen. Hierbij vijf opnames die ik aanraad om eens aan te zetten tijdens het thuiswerken of studeren!

  1. Kings of Leon – Live at Lollapalooza Brazil 2019 De stem van zanger Caleb is krachtig en raakt daarmee elke vezel in je lichaam. De sterke rock instrumentatie, die uniek is, ondersteund de expressie van de Amerikaanse rockband. Ideaal om wakker en gefocust te blijven.
  1. WIES – live at Song van het Jaar 2019 Ik heb de Nederlandse band Wies voor het eerst gezien op Breda Barst 2019. Het is puur, krachtig maar toch eenvoudig. De zangeres vloeit creatieve woordspelingen terwijl de instrumentatie langzaam een climax bereikt. Een band met zeer veel potentie is het zeker. Helaas staan er maar twee nummers van de band op Spotify. Dit live optreden bij 3voor12 Song van het Jaar 2019 is een fijne troost.
  1. The 1975 – Lollapalooza Argentina 2019 Natuurlijk moet er in deze lijst The 1975 voorkomen. Een moeilijke keus. Uiteindelijk heb ik voor dit optreden gekozen omdat het een van de laatste optredens zonder nummers van het nieuwste album wat aanstaande 25 mei zal verschijnen. De kwaliteit van het geluid is niet altijd haarfijn, maar de kwaliteit van de band gelukkig wel.
  1. Mumford and sons live Rockwerchter 2019 De schoonheid van Mumford and Sons ontdekte ik zelf pas eind 2019. Zwoel werkend naar een climax weet deze band alle emoties in je los te maken. Het mooiste van concert opnames van Mumford and Sons vind ik de reactie van het publiek. Deze muziek is ideaal voor een zonnige namiddag.
  1. Snow Patrol Baloise Session 2019 Deze reeks sluit ik af met een intiemer concert. Snow Patrol is als band duidelijk over hun succesvolle jaren heen. Dit houdt niet tegen dat ik niet meer van hun muziek kan genieten. Deze opname bevat de hits van tien jaar geleden, maar ook enkele nieuwe nummers. Het zijn zachte en pure nummers, om de dag mee af te sluiten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s