Millionaire speelt rustig verder

Na tien jaar was de band rond Tim Vanhamel terug met het album Sciencing (2017). In de een na laatste show van ter promotie van dit album, laat Millionaire aan Tilburg zien dat ze rustig door gaan met hun kunsten.

 

RRRags was een matig voorprogramma. Dit langharige en bebaarde rocktrio is niet heel verrassend buiten dat de drummer ook de leadzanger is. Clichéstructuren, focus op techniek en veel instrumentatie. Te lang zelfs. Het laatste nummer werd zo lang uitgerekt dat het publiek ongemakkelijk om zich heen ging kijken of ze niet vast zaten in hun eigen gedachten. Helaas, het was toch de eindeloze finale van het voorprogramma.

20181230_154558-ANIMATION

 

Millionaire liet – net zoals het nieuwe album – lang op zich wachten. Maar het is de moeite waard. De alternatieve rockgeluiden — die soms meer aanvoelen als een alarm dat afgaat – haalt een oerkracht in je naar boven. De vocalen van zanger Tim zijn non-dominant en bieden meer ruimte voor de gitaar-  en drumkunsten. Het nummer ‘I’m Not Who You Think You Are’ ontwaakte het publiek. Absurdisme komt terug in de video van dit nummer en dat is de smaak van deze band wel.

IMG_20181229_212238

Als peuters die vast zitten in hun eigen fantasie, bewegen de Vlaamse mannen over het podium. Zeker zanger Vanhamel danst als ware ballerina over het podium. Steeds weer een nieuwe ingewikkelde pose, weet hij de fotografen nét te snel af te zijn voordat ze het kunnen vastleggen. Het publiek wordt uitgedaagd door dit flirtgedrag. Het volgen van de muziek, lichtjes mee dansen en het gesprek aangaan. Want dat is wat deze zanger doet, rustig op de podiumrand gaan zitten en mensen persoonlijk aanspreken. Of ze het naar hun zin hebben, een goed café in Tilburg weten en de band meer muziek moet maken.

20181230_154523-ANIMATION

Helaas was de Jupilerzaal niet helemaal gevuld en kon de band zich niet volledig uiten. Als een afterparty  na de Beneluxtour presenteert deze band hun kunsten nogmaals om het laatste sprankeltje energie uit hun fans te halen.

Setlist

 1. Body Experience Revue
 2. A Lust Unmatched
 3. Street Life Cherry
 4. I’m Not Who You Think You Are
 5. Busy Man
 6. Her Gender- Fixed
 7. Silent River
 8. I’m on High
 9. Champagne
 10. Love Has Eyes
 11. Little Boy Blue
 12. Visa Running
 13. Alpha Male
 14. Petty Thug
 15. Wake Up The Children

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s